Kouzlo Mysore lekcí

29. 5. 2017

Ticho, klid, svit svíček, dech, pohyb a smích. To je lekce ve stylu Mysore. Tradiční způsob učení Ashtanga yogy, který je určen všem – začátečníkům i pokročilým. Mysore dává prostor praktikovat ve vlastním rytmu dechu, vnímat soulad pohybu s dechem. Je to tanec, je to meditace v pohybu.

Tělo má možnost si postupně zvykat na nové pozice a zažít si je. Praxe se tak přirozeně prohlubuje a prodlužuje, přechody mezi pozicemi se stávají plynulejšími, dech se nezastavuje a Vy tančíte. Protančíte lekci od pozdravů slunci, třeba až po stoj na hlavě. Zklidníte dech, mysl a přichází závěrečná relaxace. Pod dekou nebo bez deky, ale tak dlouho, jak zrovna potřebujete (jen abychom stihli uvolnit prostor pro další lekci).

Mysore také oproti klasickým vedeným lekcím umožňuje lektorovi individuální přístup k praktikujícím. Má tak prostor opravit případné nesrovnalosti,  dopomoci (o dopomocích neboli adjustmentech se více rozepíšeme v dalším článku), vysvětlit, navést do pozice a případně ukázat alternativy (ne každé tělo je stejné). Je tu pro Vás a obvykle jsou hned dva.

Přijďte kdykoli mezi 6:30 a 7:15, jak Vám to vyhovuje. Budeme se těšit na viděnou! Rozvrh lekcí najdete zde.

Lucie